Farväl, VM. Italien besegrades av Urugay

Efter att ha (oväntat, låt oss inse det) besegrat England 2-1 och förlorat (även här oväntat) mot Costa Rica 0-1, såg matchen mot Urugay många italienare fastklämda på skärmarna, med andedräkt.

Ett nederlag som för vår Azzurri motsvarar att lämna VM med en stor bitterhet i munnen, särskilt efter att ha visat ett mycket bättre lag i kvalet.

Natal -stadion såg två mindre aggressiva lag än förväntat när det finns en plats på spel att fortsätta i VM, åtminstone i första halvlek. Ett Italien som började med en bra fördelning på planen och mer innehav av bollen med respekt till motståndarna. Runt den 21: e minuten får Balotelli ett gult kort, vilket skulle ha hindrat hans deltagande i nästa match.
En första halvlek som slutar 0-0, men med ett väl fördelat landslag på planen och med bra formuleringar, även om det ibland är lite smutsigt.
De första 10 minuterna av andra halvlek ser mycket lite hända, tills Marchisio lider av ett felaktigt (eller kanske överdrivet?) Rött kort som tvingar honom att gå ut för en påstådd foul mot nej. 17 i Uruguay (Godìn) och som tvingar vårt landslag att bara ha 10 spelare på planen.
I den 70: e minuten gör Prandelli en förändring och släpper in Cassano istället för Immobile, som lämnar honom med en annan möjlig förändring för Azzurri.
Det är på 80: e som Uruguay gör målet tack vare en hörna, och målet görs från axeln av Godìn.

Därmed slutar, med en 1-0, Italias lopp om världscupen, med så mycket bitterhet, många om och många men men en stor besvikelse från alla Azzurri-fans.